Как суроватъчният протеин подпомага отслабването?

Как суроватъчният протеин подпомага отслабването?

12/05/2021 Off By trancer4o

Протеините са едни от най-важните хранителни компоненти, когато говорим за изгаряне на мазнини и отслабване. Приемът на оптимално количество протеин засилва метаболизма, понижава апетита, изгаря излишните телесни мазнини и подпомага синтеза на мускулна маса. Ако желаете да свалите излишните килограми, суроватъчният протеин предлага един от най-ефикасните начини в това отношение.

Множество научни изследвания показват, че приемът на суроватъчен протеин, под формата на хранителна добавка, подпомага загубата на килограми, както и метаболитните маркери при лица с наднормено тегло. Суроватъчният протеин е един от най-добрите протеини за отслабване, които можете да намерите на пазара.

Протеиновата добавка е идеална както за мъжете, така и за жените. Вероятно сте чували, че културистите използват суроватъчен протеин за да стимулират изграждането на мускулна маса, но това съвсем не е единственото му приложение. Суроватъчният протеин също така е идеален помощник в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването.

Какво е суроватъчен протеин?

Суроватъчният протеин е един от основните протеини в състава на млякото и млечните продукти. В химичния му профил влизат всичките 9 незаменими аминокиселини, което го прави завършен протеин с висока биологична стойност.

Добавките със суроватъчен протеин обикновено се предлагат под формата на прах, който може да бъде добавен към вода, мляко или смутито. Хората обикновено приемат суроватъчен протеин, за да подобрят постиженията си във фитнес залата, за да се справят с хранителни дефицити или да регулират личното си тегло.

Как суроватъчният протеин подпомага отслабването?

Суроватъчният протеин подпомага отслабването по няколко различни начина. Първо, той повишава нивата на хормоните, които потискат апетита, като същевременно намалява хормоните, свързани с глада, като грелин. По този начин, суроватката ви позволява да се чувствате сити за по-дълго време, което води до намален прием на калории през деня.

Второ, приемът на суроватъчен протеин води до засилване на метаболизма. Това, от своя страна, е предпоставка за изгаряне на повече калории. Едно проучване, изследващо употребата на суроватъчен протеин при загубата на тегло сред хора, страдащи от затлъстяване, показва, че участниците, приемащи шейкове с протеинова добавка, са успели да свалят повече килограми, в сравнение с контролната група.

Протеинът води до увеличаване на метаболизма поради по-голямото количество калории, необходими за неговото усвояване и метаболизиране. Този процес е известен като термичен ефект на храната.

Как да приемаме суроватъчния протеин?

Ако желаете да имплементирате протеинови шейкове за отслабване, можете да използвате суроватъчния протеин като заместващо ястие, което да добавите към вашето смути или като заместител на закуската. Ако практикувате някакъв вид упражнения, можете да приемете протеиновия шейк след тренировка, като го смесите с вода.

За най-добри резултати, преди употреба прочетете упътването и се запознайте добре с препоръките на производителя.

От къде да си купим суроватъчен протеин?

На пазара за хранителни добавки се предлага голямо разнообразие от суроватъчни протеини на прах, но не всички могат да се похвалят с отлично качество. Силно препоръчително е да се информирате добре преди покупка.

Един от най-добрите суроватъчни протеини, които можете да намерите на българския пазара, е Fairy Whey ISO на компанията Power2Go. Добавката е единствена по рода си, използваща протеин изолат в най-чистата му форма.

Fairy Whey ISO съдържа допълнителен комплекс от вещества, като фибри, колаген, хиалуронова киселина, витамини и минерали, които не само ще ви помогнат да постигнете желаната фигура, но и ще подобрят състоянието на вашите кости, коса, нокти и кожа.

This image has an empty alt attribute; its file name is bbbd3c57cc7dc79384685bdee955facc8396ced4_header.jpg