Как тибетските пеещи купи помагат на здравето ни

Как тибетските пеещи купи помагат на здравето ни

10/02/2022 Off By trancer4o

Въпреки всички доказани предимства на медитацията, започването на нова рутина може да е много трудно начинание за някои хора, особено в домашно пространство, когато сами трябва да практикуваме. Не всяко пространство за медитация изглежда еднакво. Ако сте се мъчили да намерите усещане за спокойствие, може да ви е от полза да вземете комплект тибетски пеещи купи, препоръчват с две ръце специалистите, които практикуват съвременна звукова терапия.

Самата тибетска пееща купа има легендарна история, варираща от употреба в източноазиатските култури и е била използвана за много повече от уелнес в традиционни условия. Поради възрастта и повторенията в историята, точните корени на пеещите купи, използвани днес, не са кристално ясни. Съществуват известни спорове откъде произлизат. Много хора, включително практикуващите звукова терапия, идентифицират пеещите купи като „хималайски“ поради потенциални будистки корени на молитва и медитация. Други ги наричат ​​само “тибетски”. Модерните пеещи купи също могат да се свържат с японския рин, друг инструмент, който е популярен в пространствата за медитация днес и можете да чуете за него.

При всички случаи, изследвания сочат, че тибетска пееща купа, използвана в практиката на медитация днес, е много различна от всички купи, използвани в региона преди много години.

Пеещите купи обикновено са съставени от смесица от различни метали, намиращи се в района на Хималаите. Те също са използвани като инструмент за създаване на звуци, както и като инструмент за медитация, церемонии, а много често и като средство за лечение.

Изследванията свързват тези инструменти с редица ползи за нашето психично здраве. Това обяснява широката им популярност по целия свят и огромното внимание към тях напоследък.

Пеещите купи са проектирани да се удрят с чукове (често наричани пуджа) които ги придружават, излъчвайки дълбок, вибриращ тон или форма на музика. Предполага се, че пеещите купи са подобни на друг вид звукова терапия, а звуците и вибрациите на купите помагат на хората да се приложат в по-медитативно състояние.

infozdrave.com