Лицето на завистта

Лицето на завистта

22/11/2018 Off By nina

Може да не си го признаваме, но истината е, че всички понякога сме изпитвали завист. Може би заради новия iPhone на колегата или, когато родителите ни се прехласнаха по успехите на брат ни? Каквото и да е била причината, завистта е една напълно човешка емоция.

За щастие на повечето от нас, в моментите ни на завист не е имало наблизо някой с камера. Но, има и неудачници, които са били хванати в кадър точно в момент на най-искрено завиждане. От тези снимки човек лесно може да види колко смешна емоция всъщност е завистта.

Нали знаете как се чувства третият в ситуация като „трима са много“? Това е усещането, което това куче изпитва в момента. Всеки знае колко гадно е чувството, когато те изместят от второто място. Живо прецакване си е! Как да не завиждаш?!

Тъкмо, когато човек си помисли, че е открил щастието в замразеното плодово сокче, се появява някаква кифла и те разбива с огромния си пухкав сладолед във фунийка!  Как да не се пукнеш от завист!

Нали се сещате защо човек ще помъкне камера, когато отива на риболов? За да хване на кадър най-голямата риба, която е закачил, разбира се. Е! Юнакът отзад нещо не е доволен? Не се притеснявай, приятелю, мъжете не ги преценяват по размера на рибката им!

Някой да вижда тук любовен триъгълник? Кучето обича момиченцето, но момиченцето се е уредило с малко, пухкаво котенце. И кулминацията на емоцията е … завист! Как ще се развият нещата нататък? Кой знае.

Жената отляво е София Вилани Шиколоне или, както е известна на всички – София Лорен. Световно известна актриса, красавица. Не един мъж е заспивал със снимката й под възглавницата си. И все пак, филмовата икона е жена! Вижте само завистливия й поглед, впит в деколтето на Джейн Мансфийлд.

Нищо повече от мъж, куче и куп красавици, които не могат да се нарадват на… кученцето! Как да не се спаружиш от завист? Време е и ти да си вземеш куче, пич!