Момичета, спете с куче

Момичета, спете с куче

30/11/2018 Off By nina

Проучването, публикувано този месец от изследователи в Canisius College в Бъфало, Ню Йорк, изследвало 962 жени, живеещи в САЩ. Установено е, че 55% са спали с куче, 31% са спали с котка и 57% са спали с човек. Според проучването по-вероятно е жените, които са спали с кучето си, да са имали спокойна нощ.

“В сравнение с човек в леглото, кучетата, спали в леглото на собственика си, се възприемат като по-малко смущаващи съня и създават по-силно усещане за комфорт и сигурност”, се казва в проучването. Когато кучето чуе шум, то реагира и търси какво го е предизвикало, което дава повече сигурност на стопанина му.“ Изследването допълва: “От друга страна, котките, които спят в леглото на собственика си, се оказваха също толкова разсейващи, колкото човека, но създават по-слабо чувство за комфорт и сигурност, отколкото хората и кучетата.“

Освен това, проучването установило, че жените, които са спали заедно с кучетата си, обикновено си лягат и се събуждат по-рано. Най-малкото, за да ги изведат за тоалетна. А на всички е известна благотворната роля на редовния и добър сън.

И все пак, има ли недостатъци спането заедно с кучето, което обичаш толкова много, че направо сърцето ти прелива? Разбира се. Леглото ви е пълно с козина и мирише на куче почти 100% от времето. През нощта, ако се омотае в завивките, разбужда стопанина си, за да му помогне. Не изслушва душевните терзания на стопанина си, както би направил човек.

И все пак проучването силно препоръчва на жените да спят заедно с кучето си – малко топло приятелче, гушнало се до теб, което ще се метне върху краката ти, когато звънне часовникът сутрин и ще ви осигури малко време да се поизлежите мързеливо. И най-вече – присъствието му е много успокояващо! Много е хубаво, нали!