Най-червените зони в света

Най-червените зони в света

18/10/2018 Off By nina

Ваканциите са начин да избягаш от живота и докато някои хора са доволни от релаксация в модерен бар или ресторант, други предпочитат да преживеят уникален културен опит, който не могат да получат в родната си страна. Червеният квартал е район на град, или в някои случаи страна, където изкушението определя греховния избор на минувачите. Известно от филми и приказки за разврат, районите “Червената светлина” обхващат земното кълбо, съблазнявайки любопитни пътешественици с техните палави изделия, които обикновено са табу. Ако сте очаровани от секс, наркотици и рокендрол, тези дестинации за начина на живот могат да предизвикат вашия интерес.

Де Вален – Амстердам, Холандия

Най-известният квартал на “Червените фенери” в света Де Вален има над 290 осветени в червено витрини на публични домове, секс шоуа, магазини и театри от X-рейтинг спектъра. Но не се заблуждавайте – това е туристическа дестинация, тъй като пътешественици от всички възрасти и се разхождат по улиците, срамежливо се вглеждат в прозорците, за да изпитват вълнение. Но червените светлини не са единственото нещо, което привлича вълните от туристи. Де Вален мястото с най-много „специални“ кафенета в Амстердам. Марихуаната и “космическите кексчета” се продават в тези магазини. “Меките наркотици” също са законни, а Де Вален ги предлага в изобилие.

Законно или не? – Проституцията в Холандия е законна, а проститутките от “витрината” са разрешени от 2000 г. насам. Законът за наркотиците е малко по-сложен. Макар че наркотиците технически не са законни, те рядко се преследват за лична употреба, ако се намирате на по-малко от пет грама. Туристите могат да купуват канабис в някои заведения в Амстердам, но там не продават алкохол.

Пешеходната улица – Патая, Тайланд

Патая е съвременният Содом и Гомор. Ако имате достатъчно пари, тук може да получите всичко. Наистина, това може да се случи на много места по света, но в Патая обслужването е пълно. Град, приел статута на столица на червената светлина в Югоизточна Азия. Тайландската страна е направила съгласувани усилия да превърне Банкок в икономически център на АСЕАН и част от това било да премахне сексуалната търговия. Въпреки това, тази индустрията отдавна е част от икономическия състав, така че просто са я преместили в Патая, където районът на червените светлини процъфтява, а правителството не се бърка много.

Законно или не? –  Като се има предвид бурната политическа принадлежност на Тайланд през последните няколко години, законосъобразността на проституцията и употребата на наркотици е, меко казано, сложна. На хартия проституция е незаконна в Тайланд. В действителност нещата стоят различно. Изчислено е, че районите с червена светлина представляват 3% от тайландската икономика или около 4,3 милиарда евро годишно. Проституцията се толерира от властите в определени райони като Патая.

Кабукичо – Токио, Япония

Япония може би не е първата страна, която ви идва на ум, когато мислите за Червен квартал, но и тя си има своите дългогодишни традиции по темата. Главната атракция на “Кабукичо” са “домакинските клубове”. Разположени в района на Шинджуку, клубовете-гостоприемници са частни барове, където привлекателни мъже и жени срещу заплащане обслужват и флиртуват с клиенти. Домакинът получава комисионна поред това колко храна и напитки е консумирал клиентът. За тези, които вече си имат компания, може да се намерят и “Любовни хотели”. Заплащането е на час. Любовните хотели предлагат услугите си и на хора, които все още живеят с родителите си или за изневяра на съпруг. Използването на хотели с любов е доста разпространено в Япония, както и в страни от Южна Америка като Аржентина и Чили.

Законно или не? – Технически тук всичко е законно