Странности в Южна Корея

Странности в Южна Корея

18/10/2018 Off By nina

Ако копнеете за чаровни, странни или просто чудати места, на които да отидете, ви представяме някои от най-странни места в Южна Корея. Те са избрани без никакъв предварителен подбор:

Музеят на тоалетната в Суон (Suwon, Gyeonggi-do)

Наричат го Музей на тоалетната в Суон (Hae-woo-jae) или г-н Тоалетна къща. Двуетажният музей с формата на тоалетна чиния разказва историята на човека, наречен “Mr. Тоалетна, “Сим Дже Дък. Няма данни защо човечето е оцветено в различни цветове нито защо се усмихва. Фактът, че Кореа е така впечатлена от човешките екскременти няма да спре да ни изненадва никога. Освен това навсякъде са разположени статуи на различни хора, заели класическата надупена поза, има и преносими тоалетни за мъже.

Любовният замък – музей на секса, място, за което никога не сте чували

Музеят е известен с това, че има много туристически неща, които могат да бъдат разгледани направо от туристическия автобус . Храммовет Булгуска, Сьокгурам Грото и много други гробници правят района достйна дестинация, но само за възрастни! Ще се разходите през открити и закрити експонати – не забравяйте да издърпате пениса във втората изложбена зала, за да видите какво ще се случи. В този музей ще имате много интерактивни и фотографски възможности, така че не забравяйте фотоапарата!

Музеят Онджусаа – място, на което каменните статуи са по-интересни от сградите на храмовете

Корейското Онджусаа не страда от недостиг на храмове, но малко храмове са останали загадка въпреки направените четири разкопки и две академични изследвания, проведени в продължение на седем години. Една легенда е свързана с корейската схващане за геомантията (разновидност на фън шуй). Смята се, че полуостровът е небалансиран, защото югозападната зона е имала по-малко планини от югоизток. Легендите разказват, че един монах, на име Досеон, призовал от небето феи/каменни масони, които да построят тези пагоди и статуи. Преди те да успеят да завършат работата си, обаче, петелът изкукуригал и феите/каменните масони отлетели. Една по-вероятна теория твърди, че това е било училище, в което са се учили да изработват дърворезби за будистките храмове – каквото и да е, то е уникален по рода си храм и наистина е достоен за посещение.