Най-красивите книжарници в света

Най-красивите книжарници в света

30/10/2018 Off By nina

Кой не обича книгите? Те държат ключа към нов свят всеки път, когато ги отваряме, а и много малко неща побеждават чувството, когато обръщаме страница, за да разберем какво ще прави героят. Освен това купуването на книги е направо страхотно, особено ако е в една от най-красиви книжарници в света.

Boekhandel Dominicanen – Маастрихт, Холандия

Разположена в една 700-годишна църква, тази книжарница вероятно е най-уникалното и вълшебно решение за подобно място! Човек може да разглежда рафтовете, докато е в реалната история. Място е зашеметяващо, освен това има политика, която приема домашни любимци.

Libreria Acqua Alta – Венеция, Италия

Вероятно единствената книжарница, която използва гондоли и вани като рафтове, този бутик във Венеция е абсолютна мечта. Също така е дом на много котки, които придружават клиента докато избира книгите си.

Livraria Lello – Порто, Португалия

Самопровъзгласила се “най-красивата книжарница в света” на своя уебсайт, Livraria Lello в Порто определено дава на колегите предизвикателството да се състезават за парите си. Тя е абсолютно спираща дъха – не е чудно, че послужила като вдъхновение на Дж. К. Роулинг за училището за магии и вълшебства “Хогуортс” в Хари Потър!

El Ateneo Grand Splendid – Буенос Айрес, Аржентина

Истински празник за очите! Този театър в Аржентина, превърнат в книжарница, и в момента е най-близката до библиотеката в “Красавицата и звяра”, която някога ще видим в реалния живот.

El Pendulo – Мексико Сити, Мексико

Страната на чудесата на книгите в Мексико Сити, книжарница и кафене в Ел Пендуло продава най-вече книги за испански език, но има и английска секция за туристите. Това е абсолютно очарователно и красиво място и определено е царство на книгите – просто погледнете тези рафтове!