Какво притеснява венецианците

Какво притеснява венецианците

30/10/2018 Off By nina

Венеция е прекрасен плаващ град с дълга история и богата култура. Но както всяко място, той също има дефекти и това е нещо, което местните хора знаят много добре. Изглежда, че всичко, което прави Венеция толкова привлекателна, създава и някои много неотложни проблеми. Венеция привлича невероятно голям брой посетители, независимо дали това са младоженци, ученици, семейства на почивка, куратори или туристически групи. Жителите са претоварени от средно 80 000 души всеки ден – това е много повече от сегашното население на града, което наброява около 54 500.

Препълнените улици

Преобладаващият брой посетители, които идват по тесните улици и водните пътища, могат да създадат реални проблеми с трафика, особено през лятото и около карнавалния сезон. Просто пътуване до магазина за хранителни стоки през август може да ви остави в капан в тълпа от бавно движещи се туристи.

Грубото поведение

Тъй като напоследък масовият туризъм достига върхово темпо, са се появили много доклади от всякакви шокиращи поведения на някои много невъзпитани посетители. От публичното уриниране дето се свари, до пиянското гмуркане на моста Риалто върху преминаващите гондоли.

Боклукът

Тълпите туристите, които идват в града, оставят зад себе си и купища боклук. Всеки ден можете да откриете препълнени кофи за боклук и прозорци, натъпкани с чаши за кафе, контейнери за гелове и бутилки за бира. Това е брутален символ на инфилтрацията на културата за бързо хранене и претоварената инфраструктура на града.

Загуба на обществено пространство

Венецианските campi или площади са важни открити пространства за живота на общността. Те са там, където децата играят, бабите седят и студентите пушат цигари. През март миналата година се появиха доклади за глоба, наложена на семейство, което бе домакин на рожден ден на един campo. Разгневени венециански домакини протестираха из целия град, като правеха невероятни пикници на местни площади. Венецианците трябва да се борят за правото да излизат навън.

Местното население намалява

До 70-те години правилата на града ограничават максималната сума, която наемодателите биха могли да наложат. След като тези лимити биват отстранени, цените излизат извън контрол и населението на града започва рязко да спада. Само за няколко десетилетия броят на жителите е намалял от 120 000 на 55 000 в момента. През 2008 г. местните граждани организират шеговито погребение на града, с тригонодолово шествие, пренасящо ковчег през каналите на града, за да повиши осведомеността по този въпрос.