Странностите на кралицата

Странностите на кралицата

05/12/2018 Off By nina

Вероятно всеки от нас носи свои „бръмбари“ в главата си, които ни правят уникални и различни от останалите. Някои наши привички карат другите да се усмихват. Други може да им се струват напълно странни.

Е, странностите не са чужди и на кралските особи, като кралица Елизабет II, например. А кралицата на Великобритания наистина си има необикновени навици и особености. И, ако някои от тях са напълно логични и обясними, други просто добавят чар към личността й.

Кралицата не разрешава да се отварят прозорците

Това се отнася за прозорците на Бъкингамския дворец. Според кралицата интериорът на тази сграда трябвало да бъде безупречен, а отворените прозорци откъм парадната страна разваляли външния й вид. Имено поради тази причина ги отварят много рядко и само в определено време.

Винаги носи със себе си закачалка за чантичката си

В чантата на кралица едва ли ще има неща като портфейл или паспорт, но точно тази кралица винаги носи тези вещи със себе си и затова Елизабет II си има кукичка, на която закачва на масата чантичката си. Между другото, този навик имат и нейните поданици.

Никога не яде продукти, които са извън сезона

През лятото кралицата сладко си похапва зрели ягоди или малини, но, ако й поднесат ягоди през януари, например, Елизабет II ще изпадне в кралско възмущение, че са дръзнали да й предложат генно модифицирани продукти.

Ненавижда лед на кубчета

Потропването на кубчета лед в чашата буквално хвърля кралицата в ярост. Според Елизабет звукът от кръглите ледчета е значително по-ненатрапчив. Поради този кралски каприз, напитките й се охлаждат с кръгли парченца лед. Говори се, че принц Филип е измислил специална машинка за съпругата си, която прави ледени топчета.

Номерира тоалетите си

Всеки кралски тоалет в гардероба на кралицата си има номер. И не само това! В специален дневник се записва мястото и времето, когато е бил обличан. Това се дължи на известната педантичност на Елизабет II, която държи във всичко да има ред. Е, тъй като кралицата предпочита класическата кройка и ярките цветове, стават грешки и кралската особа често може да бъде видяна с един и същ тоалет. Случва се!

Не се отправя на пътешествия без запас от собствената си кръв

В багажа на личния кралски лекар, който задължително я съпровожда винаги на път, непременно трябва да има медикаменти за оказване на спешна медицинска помощ. Освен това в него винаги има запас от кръвта на кралицата, той като в спешен случай, единствено тя е най-подходяща за нея. По-синя от нейната кръв едва ли би могло да се намери.