Ако си намерите… ;)

Ако си намерите… ;)

05/12/2018 Off By nina

Винаги се отнасяме с известни предразсъдъци към нещата, които сме намерили на улицата, само защото от детство ни учат да не взимаме чужди вещи. Популярната мъдрост казва: може да бъде намерено само толкова, колкото е изгубено. Освен това, често се приема, че с тяхна помощ хората могат да прехвърлят на другите негативното, което ги преследва. Например, не бива да вземете нищо, намерено на кръстопът. Най-вече карфици или кръстове. Но има неща, изпратени свише, които носят късмет.

Подкова

Желязната подкова отдавна се смята за символ на успеха и материално благополучие. Ако намерите подкова, тя притежава древни магични сили, не забравяйте да я окачите над входната врата. Този древен ритуал преди е бил изпълняван само от много богати хора и, трябва да кажем – наистина са имали повече успехи.

Икона

Иконата е ясен знак, че висша сила се грижи за вас. Но не бързайте да я грабнете просто така, задължително трябва да кажете: “Господи, благослови!” И ако искрено вярвате в нейната благодатна сила, ще успеете във всичките си начинания.

Часовник

Часовникът – но само работещ!, макар и с някои видими щети, е символ на нова страница в живота, както вещаят висшите сили. Не забравяйте да си спомните за всички изключителни случаи и неизпълнени обещания – времето няма да чака. Не бива да носите намерения часовник, но да се опитате да откриете собственика му е чудесно решение и, ако го върнете, късметът със сигурност ще бъде с вас.

Ключ

Ключът отдавна се смята за един от най-мощните амулети в дома. Колкото по-голям е, толкова по-силна е защитата му. Намерите ли ключ, задължително трябва да кажете следното заклинание: “Кучетата да не разлайва, катинар да не отключва, но да пази този дом и да гони злото надалеч”. Според някои убеждения ключът обещава промени или покупка на ново жилище, така че, гледайте внимателно в краката си.

Копче

Копчето е символ на добри вести и промени и колкото повече дупки има, толкова по-добре. Може да го използвате като талисман или амулет, които пазят от лоши очи. Достатъчно е само да го нанижете на червен конец, да го вържете на здрав възел и да го носите със себе си, за да се запазите от зли очи.

Пръстен

Намереният пръстен носи късмет в любовта, но изобщо не бива да се носи намерен пръстен. Намерите ли пръстен, внимателно го вземете с кърпа или салфетка и задължително се опитайте да намерите собственика му. Aкo нямате намерение да търсите собственика, изобщо и не си помисляйте да пипате находката си – просто я подминете. Причината за двойствеността на тази находка е в това, че пръстенът е символ на безкрайността. Да, намереният пръстен може да ви донесе голям късмет в любовта, но само, ако потърсите собственика и му го върнете. В противен случай ще привлечете върху себе си всичките беди на бившия притежател на пръстена.

Монета

Старата, изтъркана, дори смачкана монета носи късмет. Няма значение, че с нея не можете да си купите нищо, тя ще ви донесе финансовото благосъстояние.

Ръкавици

Намерите ли си ръкавици, ще имате приятна среща. Колкото по-скъпи и качествени са ръкавиците, толкова по-успешна и обещаваща ще е срещата. Ако намерените ръкавици принадлежат на противоположния пол, това може да ви донесе и нова успешна връзка. На ги взимайте за себе си, поставете ги на видно място, за да може притежателят им да ги намери, ако си ги потърси

Цвят от люляк

Помните ли как в детството си търсехме люляково цветче с пет листенца? Това е много повече от детска игра – наистина носи късмет. Намислете си желание и запазете цветчето като талисман.

Калинка

Срещата с това малко насекомо носи нови приятни неща, успех в бизнеса, промени в личния живот и дори ново попълнение в семейството! Внимателно й позволете да кацне на ръката ви, прошепнете й желанието си и я пуснете да отлети. Ако калинката веднага хвръкне, желанието ви непременно ще се сбъдне, при това скоро!

Дали ще повярвате в силата на тези находки или не, е лично ваше решение. Разбира се, те могат да бъдат игнорирани, като много други знамения, но нали всички вярваме в лошия късмет на петък 13-ти,  избягваме черните котки и хората с празни кофи, не се оглеждаме в напукано огледало и хвърляме сол през рамото си, ей така, за всеки случай. Защо да не се отнасяме по същия начин и към нещата, които намираме? Ами, ако е истина?