Топ 3 ползи от приема на протеин с хиалуронова киселина

Топ 3 ползи от приема на протеин с хиалуронова киселина

08/03/2021 Off By trancer4o

Хората често използват суроватъчен протеин като добавка, наред със силови упражнения, за да подобрят синтеза на мускулни протеини и да насърчат растежа на чиста мускулна маса. Ползите, свързани с консумацията на суроватъчен протеин, са многобройни и изследователите постоянно намират нови терапевтични свойства.

Редовният прием на суроватъчен протеин е свързан с по-бързо покачване на мускулна маса, по-голяма сила и по-добро възстановяване на тялото след тренировка. Някои производители дори прибавят допълнителни съставки към него за още по-добри резултати и по-бързо възстановяване. Една от тези съставки е хиалуроновата киселина.

В тази статия ще се запознаем по-подробно с хиалуроновата киселина и ще разгледаме 3 от най-големите ползи, свързани с приема на суроватъчен протеин с добавена хиалуронова киселина. И така, нека започваме.

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е вещество, което присъства естествено в човешкото тяло. Тo се намира в най-високите концентрации в очите и ставите.

Хиалуроновата киселина действа като възглавница и смазка в ставите и други тъкани. Тя може да повлияе на начина, по който тялото реагира на нараняване, както и да допринесе за по-бързото възстановяване. Ефектите са още по-добри, когато тя бива приемана в комбинация със суроватъчен протеин.

Топ 3 ползи от приема на протеин с хиалуронова киселина

След като научихме малко повече за хиалуроновата киселина, нека сега се запознаем с 3 от най-големите ползи, свързани с нейния прием.

Подпомага растежа на мускулната маса

Хиалуроновата киселина се метаболизира в малки олигозахариди, които изразяват ангиогенни свойства. Това означава, че те позволяват растежа на нови кръвоносни съдове в тъканите и органите. Новите кръвоносни съдове позволяват доставката на повече хранителни вещества и кислород до органите, които се нуждаят най-много от тях.

Както можете да се досетите, по време на усилена тренировка мускулите се нуждаят точно от това – повече кислород и повече нутриенти. Ето защо, суроватъчният протеин, в комбинация с хиалуронова киселина, е идеалната добавка за максимални резултати във фитнес залата.

Подсилва сухожилията и ставите

Хиалуроновата киселина се свързва добре с водата, образувайки вискозна консистенция, подобна на желе. Тази вискозна течност осигурява смазване и действа като амортисьор в ставите.

Също така, хиалуроновата киселина помага за растежа и подсилването на ставните хрущяли и кости, като насърчава растежа на нови клетки и тъкани. В допълнение, тя играе важна роля за намаляване на възпалението на ставите и болката, причинени от нараняване или тежки физически натоварвания.

Помага за по-бързо възстановяване на тялото

Редовният прием на суроватъчен протеин, в комбинация с хиалуронова киселина, е свързан с по-бързо възстановяване на тялото след тежки физически натоварвания. Редица изследвания доказват, че хиалуроновата киселина играе важна роля в регенеративните процеси на тъканите и органите.

Това означава по-бързо заздравяване на раните, по-бързо възстановяване на сухожилията и ставите и по-добро представяне във фитнес залата. Това от своя страна води до повече сила, по-бързо покачване на мускулна маса и по-естетичен външен вид.

Ако сте сред хората, които тренират редовно и целят увеличаване на мускулната маса, комбинацията от суроватъчен протеин и хиалуронова киселина е точно за вас.

Идеален пример за премиум суроватъчен протеин с хиалуронова киселина е продуктът Fairy Whey ISO на Power2go. Fairy Whey ISO е висококачествена протеинова добавка, използваща протеин изолат в най-чистата му форма. Продуктът съдържа комплекс от вещества, които допринасят за поддържане на нормалното състояние на ставите, костите, косата, ноктите и кожата.