Умни часовници за деца и родители

Умни часовници за деца и родители

22/10/2018 Off By nina

Вашият хлапак със сигурност няма нужда от смарт часовник, но все пак, ако искате, може да го наблюдавате от разстояние. Verizon разшири своята линия от GizmoKids аксесоари с GizmoWatch – първият по рода си детски часовник, който предлага 4G LTE.

Докато GizmoWatch изглежда като доста красив смарт часовник, той тайно предлага помощ на родителите. Основно устройството представлява виртуална каишка. Целта на това нещо е да очаровате детето да носи монитор на китката си. С приложението GizmoHub, работещо и с iOS и с Android, родителите могат да проследяват местоположението на детето си по всяко време. Те могат също така да създават зони за безопасност и да получават сигнали, ако детето им се озове извън определената зона.

Освен това родителите могат да осъществват пълен контрол върху това как се използва часовникът. Те могат да изберат до 10 контакта, с които детето да поддържа контакт (номера, които не са включени в списъка изобщо няма да имат достъп до устройството) и 20 предварително одобрени текстови съобщения, които могат да бъдат изпращани. Часовникът може да се изключи по време на предварително зададени часове, така че детето да не се разсейва, да се поставя и изважда от режим на пауза в реално време. Часовникът се захранва от платформата Qualcomm 2100, която се използва от повечето стари интелигентни устройства Android, а Verizon твърди, че батерията има четири дни живот.

Ако сте родител, който обича да създава илюзията, че предлага на детето си известна свобода, просто купете GizmoWatch от Verizon за 180 долара. Ще трябва да плащате още и по 5 долара на месец за запазване поверителността на данните.