Япония – красива през зимата

Япония – красива през зимата

16/10/2018 Off By nina

Поради сравнително северното си местоположение, в Източна Япония през зимата падат тежки снегове, превръщайки пейзажа ѝ в магическа страна на чудесата! С несравнимата си природа и съкровищница от уникални преживявания, не е чудно защо зимата на Япония се възхвалява като една от най-красивите в света. Въпреки студените и по-кратки дневни часове, има много вълнуващи дейности, на които да се насладите през този сезон. Планирате скоро зимно пътуване до Япония? Уверете се, че не пропускате тези невероятни благословии в Източна Япония, намиращи се съвсем близо до Токио.

Природата на Източна Япония е красива през цялата година, но изглежда изключително красива през зимата, когато е покрита с бял слой. Посетете тези места, за да преживеете перфектните снежни пейзажи японската пощенска картичка!

Снежни чудовища

Определено гледка, която си струва да се види са снежнити чудовища – или Юхио – натрупани от студовете върху масивни дървета на върха на планините. Тези природни формирования се срещат на висока надморска височина, като слоевете лед се кристализират един върху друг, натрупват се, докато започнат да изглеждат като странни чудовища в снега! Ще можете да ги намерите на много места, като например планината Хаккода и Морийошияма, но най-известното място за разглеждане на тези чудеса е в Зао Онсен, където снежните чудовища са осветени през определени нощи, за да им се даде изключителен призрачен вид!

Мостът на река Тадами

Известна гледка за фотографите, туристите и местните жители, мостът на река Тадами е 174-метрово железопътго съоръжение, преминаващо над реката. Сгушен сред зашеметяваща зимна гора, мостът предлага живописна гледка на покритите със сняг дървета, които се простират до хоризонта. И ако това не е достатъчно спиращо дъха, можете да видите отражение на моста в тихите води в ясен ден. Всичко това определено си заслужава пътуването!

Разходка с лодка

За да погледнете от различна гледна точка на приказната природа, защо да не се повозите на лодка в ясните реки на Източна Япония? Някои популярни фаворити включват грандиозната долина на река Могами в Ямагата и Гейбикейското ждрело на Иуайт. През зимния сезон лодките имат специален покрив и отопляеми одеяла котацу, за да може туристите да се наслаждават на природните пейзажи на топличко.