Ежедневни смъртоносни храни – Част II

Ежедневни смъртоносни храни – Част II

04/11/2018 Off By martha
  1. Пържени храни

    Всичко, което е сготвено в нездравословна мазнина със сигурност е вредно за здравето. Хората, които ядът пържено 4 пъти седмично са изложени на голям риск от затлъстяване. При 6 пържени блюда седмично рискът от инсулт се увеличава с 41%.
  2. Сладолед
    Студената наслада изобилства с мазнини и захар. От време на време е безвреден, но ако сте от онези, които си ядът кофичка сами знайте, че се излагате на риск от висок холестерол и диабет. Поне си го пригответе сами с качествени продукти.
  3. Сирена
    Макар че ни доставя калций, тези крале на френската кухня са твърде мазни. Освен това за разлика от традиционно произведените сирена, тези в супермаркета са силно обработени и съдържат канцерогени. Подбирайте ги предпазливо.
  4. Червено месоТо проваля какъвто и труд да полагате да се храните здравословно. Светът консумира твърде много свинско, телешко и агнешко, които повишават риска от различни ракови заболявания. Те затрудняват храносмилането. Изобилстват с хормони и антибиотици, да не говорим за нечовешко отношение към животните, които го предоставят.
  5. Бял хляб
    Вече на много е ясно, че белия хляб е обработен и изчистен от всичките му полезни вещества. Нанася вреда и води до излишни килограми. Повишава кръвната захар и е свързан с редица заболявания, включително и диабет. Ако не можете да се откъснете от него, старайте се да подбирате пълнозърнест домашно приготвен хляб.
  6. Плодови сокове
    Повечето от тях са богати на фруктоза и са с добавена захар. Те не само повишават риска от диабет, но и от трупане на килограми. Заместете ги с плодова вода – накисвате плод по желание в кана вода. Получавате много по-полезен продукт, без излишни, вредни вещества. Друг вариант са фрешовете или консумирането на суровите плодове.
  7. Енергийни напиткиТе освежават, да, но съдържат захароза, глюкоза и кофеин. Реално са скъп химичен коктейл, които са изключително вредни за здравето. Вместо тях пийте студен зелен чай, който е мощен антиоксидант и също полезен да тялото ви.

Вземете здравето си в свой ръце и не оставяйте болестите да ви догонят. Промяната може да е трудна, но в бъдеще ще си благодарите сами на себе си.

 

Автор: Мартина С. Попова