Доказано е – потомци сме на една двойка

Доказано е – потомци сме на една двойка

29/11/2018 Off By nina

В едно новаторско проучване учените от Университета Рокфелер в Ню Йорк и Биоцентрум в университета в Базел, Швейцария, стигнаха до заключението, че всеки човек, жив днес, е потомък на една двойка, която е живяла преди 100 000 до 200 000 години.

Както съобщава Daily Mail, учените стигнали до това драматично заключение, след като проучили генетичните кодове или отрязъци от ДНК на над 5 милиона животни, взети от 100 000 различни вида, и решили, че всички хора, живеещи на Земята, са вторият продукт на само една двойка, която успяла да оцелее при катаклизъм, който едва не унищожил човешката раса.

Тези малки отрязъци от ДНК също така предполагат, че не само хората са се размножили от тази двойка, но и девет от 10 животински вида. Марк Щьокле и Дейвид Талер са двамата основни учени, провели това голямо проучване и двойката стига до изумителното твърдение, че всеки животински вид, който съществува днес, произхожда от родители, дали началото на цикъла на раждане преди по-малко от 250 000 години, което драстично променя концепцията за човешката еволюция.

Талер признава: “Това заключение е много изненадващо и се борих против него колкото е възможно повече.”

За да стигнат до този извод, Щьокле и Талер използват всички възможни бази данни, като същевременно изучават еволюционни теории, написани от учени като Дарвин. Щьокле обобщава новото изследване, като отбелязва, че докато хората се гордеят с това, че са различни един от друг, може би трябва да се съсредоточат повече върху приликите си след това изследване.

“Във време, когато хората отдават толкова голямо внимание на индивидуалните и групови различия, може би трябва да отделяме повече време за характеристиките, по които приличаме един на друг и на останалата част от животинското царство”.

Изследванията, проведени от Щьокле и Талер, са повдигнали много въпроси, не на последно място за това защо животът е трябвало да започне отново преди 100 000 –  200 000 години.

Следователно е правдоподобно, че може да има някакъв неизвестен и загадъчен еволюционен процес, вграден в човешката раса, в който ние сме обречени да умрем в определен момент, само за да започнем отново, което е едно възможно обяснение за това как е възможно всички да произлизаме само от една двойка не толкова отдавна. Според Щьокле, “Културата, житейският опит и други неща могат да направят хората много различни, но по отношение на основната биология, ние сме много еднакви”.

Щьокле допълнително пояснява: “Човек би могъл да си помисли, че поради високата популация и широкото географско разпределение, хората биха могли да доведат до по-голямо генетично разнообразие, отколкото други животински видове. Но според митохондриалните нива на ДНК, хората се намират на ниско до средно ниво в генетичното разнообразие. ”

Трябва да се отбележи, че някои религиозни групи може да вярват, че проучването предполага, че хората първо са се появили преди 100 000 години след известно голямо събитие като Големия взрив, но това въобще не е така според новите изследвания. Вместо това, новото изследване прокарва идеята, че може би човечеството трябва от време на време да се прегрупира и да започва живота си отново.