Ползите от озонатор за нашето здраве

Ползите от озонатор за нашето здраве

29/03/2021 Off By trancer4o

Домакинският озонатор е устройство за пречистване на вода, въздух, храна и битови предмети.

Използването на озон елиминира бактерии, вируси, миризми и широк спектър от замърсители.

Много хора погрешно вярват, че озонаторът и йонизаторът са едно и също устройство. Въпреки че озонаторът произвежда малък брой йонизирани частици и йонизатор – определено количество озон, те се различават като главно произвеждат различните частици.

Домакинският озонатор за въздух има много обширен обхват на приложение: той помага за премахване на невидими замърсители в питейната вода, зеленчуци и плодове, детски играчки, текстил, кухненски уреди и повърхности, за да се премахне миризмата в килера, хладилника или цялото жилище.

 • Пречистване на вода
 • Дезинфекция на зеленчуци и плодове
 • Стерилизация на детски играчки и бутилки
 • Дезинфекция на текстил
 • Почистване на месо, риба, птици
 • Стерилизация на кухненски уреди
 • Премахване на миризми от шкафа и хладилника

Използването на озонатор е не само за личен комфорт, който възниква поради пречистената атмосфера в къщата. Предотвратява разпространението на вирусни заболявания, подобрява качеството на питейната вода, унищожава паразитите, патогенните бактерии или с други думи, прави страхотно принос за здравето на цялото семейство.

Принципът на действие на устройството

В естествената си форма озонът се намира в атмосферата, особено в горните слоеве, където помага да се предпази Земята от ултравиолетово лъчение. Този синкав газ, чийто вкус можем да усетим след буря, има много практично приложение в нашето ежедневие. Изкуственото производство на озон се осъществява чрез преминаване на мощен електрически заряд във въздуха, което води до разтваряне на молекулата кислород O2 и топене в триатомната молекула O3. Тъй като по природа кислородът търси нормалното си състояние, озонът е нестабилна, реактивна форма на газ. Той е ефективен за дезинфекция, тъй като вече е в много малки концентрации, унищожава почти всички известни видове микроорганизми и не оставя токсични странични продукти след хлориране.

Стерилизация с озон – приложения

 • чисти месо, риба и други продукти, увеличава срока им на годност. Води до унищожаване на хормоните в домашните птици.
 • Почиства плодове и зеленчуци, намалява количеството пестициди, агрохимикали и други токсични химикали, които се използват за преработка на храни.
 • Почиства ориза, премахва триците, Aspergillus (гъбички) и канцерогенни вещества.
 • почиствайте приборите за хранене и приборите за готвене, дезинфекцирайте и стерилизирайте, предотвратявайки кръстосано замърсяване.
 • Унищожава микроорганизмите

А) Всички видове Е. coli и стафилокок върху повърхности

Б) Спорове за бревибактерии (естествено местообитание – вода)

Унищожава гъбичките

100% от многоцветните Aspergillus и Penicillium

100% от Aspergillus Niger, Fusarium и Fusarium са патогени

Антивирусно средство

Унищожава антигените на вирусите на хепатит А и В

Той унищожава грипните вируси и ТОРС

Лична хигиена

 • Използване на озонирана вода за измиване на ръцете без сапун или други средства за сушене. Това е удобно и икономично!
 • Измиването с озонирана вода прави кожата по-здрава и привлекателна, помага за лечение на акне. Ефективно почиства устата за почистване на зъбите и премахва плаката.
 • Безопасно дезинфекцирайте лични вещи, включително бебешки дрехи, без да използвате препарати.
 • Предотвратява заболявания и има лечебен ефект при хеликаза (дъх), перикоронит, хемороиди, вагинит.

За да унищожи патогенните организми, озонът трябва да влезе в контакт с тях за няколко секунди. Всъщност никой от патогенните микроорганизми не може да оцелее, ако в литър вода се прехвърлят 1,5 милиграма озон за 5 минути.

Помислете колко добър озон може да донесе по отношение на зеленчуците и плодовете. Идеален е за директно почистване на продуктите, стерилизация на кухненски прибори, работни пространства и съдове за съхранение. Тъй като озонът има толкова кратък полуживот, той не излиза на повърхността, както се случва с химически почистващи агенти. Озонът не уврежда зеленчуците и плодовете в контакт. Продукти като билки и маруля остават по-дълго свежи и имат по-добър вкус, ако се изплакват в озонирана вода.

Озонът е идеален за почистване на месо, птици, риба и други морски дарове, както и всички кухненски прибори за готвене и съхранение.

За пречистване на водата с генератор на озон е достатъчно да поставите епруветката в съд с течност за 5-10 минути: всички бактерии, вируси и теглото на примесите (желязо, арсен, сероводород, нитрити и сложни органични съединения, които дават цвят ) ще бъде изчистено. За почистване на въздуха устройството се поставя на висока повърхност и се включва без маркуч за 5-20 минути в зависимост от размера на помещението. Храни и битови предмети, поставени в контейнер с вода и след това озонирани за 10-15 минути. Потребителят ще забележи появата на пяна на повърхността на водата, която съдържа органични и неорганични примеси от повърхността на продуктите.

Използването на озон за здраве

Обобщавайки, днес озонирането се използва широко в много хранителни и нехранителни области