Роботите сред нас

Роботите сред нас

24/10/2018 Off By nina

Напредъкът в роботиката непрекъснато се проявява в областта на изследването на космоса, здравеопазването, обществената безопасност, забавленията, отбраната и др. Тези машини – някои напълно автономни, някои от които изискват човешки принос – разширяват нашето разбиране, подобряват способностите ни и пътуват като нашите заместители на места, които са твърде опасни или трудни за нас. Вижте последните изображения на роботизирани технологии, включително японска сонда, достигаща далечен астероид, двубой между бойни роботи, пухкава роботизирана възглавница, автоматична дозаторна машина, ботове за доставка, роботизирани протези  на крайници и екзоскелети и много други.

Скиор робот, участник в състезание в курорта Хенгсонг, Южна Кореа, през февруари 2018.

Сияна Куирийнс (в средата) използва канадки, за да бъде по-стабилна докато демонстрира употребата и ползите от екзоскелет по време на презентацията на сложната роботизирана система в технологическия университет в Делфт в Холандия през август 2018.

Хуманоидни роботи от Софтбанк Груп “Пепер” презареждат по време на състезанието World Robot Challenge, част от Срещата на върха на световните роботи, на 17 октомври 2018 г. в Токио, Япония.

Роботи се борят по време на 32-ра турнир Robo-One в Токио, Япония през февруари 2018 г. Според организатора, събитието е борба за двукраки роботи, насочено към подобряване на технологията и популяризирането й.

Роувърът ExoMars, робот, разработен в Тулуза, Франция, от Европейската космическа агенция за търсене на признаци на живот на Марс. 300-килограмовият роувър носи сонда, която може да вземе проба от до два метра дълбочина и лаборатория, способна да анализира пробата и да идентифицира биохимичните маркери. Роувърът също така носи инструменти за идентифициране на наличието на вода или хидратирани материали, камери и спектрометри. Сондата ExoMars ще бъде изстреляна през 2020 г.

Роботи сглобяват корпуса на автомобил върху конвейер в завод Цуцуми, Тойота, в Япония.

Робот-полицай е на дежурство в търговския район Ксидан в Пекин, Китай. Полицейският робот, оборудван с камери, високоговорители, фарове и алармени лампи, е разработен от Първия изследователски институт на китайското Министерство на обществената сигурност.