Тобърмори, Канада

Тобърмори, Канада

19/10/2018 Off By nina

Тобърмори е малко селище, разположено на северния край на полуостров Брус в община Северен Брус. Той е на 300 километра северозападно от Торонто. Най-близкият град до Тобърмори е Оуен Саунд, на 100 километра южно от Тобърмори, и е свързан с магистрала 6. Тъй като градчето е пристанище и притежава много сходни черти, то носи името на град Тобърмори, столицата на остров Мул в шотландските Вътрешни Хебриди.

 

Малкото селище е известно като “столицата на света за садководно гмуркане”, тъй като в околността има много останки от корабокрушения, които се намират в бистрите води, особено в националния морски парк Fathom Five.

 

Тобърмори и околностите му са популярна туристическа дестинация. Хората идват заради плажовете, гмуркането, непокътнатата природа и спокойния ход на живота. Водите около острова са познати като едни от най-бистрите води в света Тези прекрасни качества обаче се накърняват от огромния приток на туристи всяка година. Удобствата и паркингите не могат да се справят с огромния брой на туристите. Градът се намира на север от Националния парк на полуостров Брус.

Остров Флауърпот е известен със своите естествени морски пирамиди, наречени “цветни саксии”, както и с пещерите си и с редките си растения и светлина. 

Разположен само на 6,5 километра от брега на Тобърмори, островът е достъпен само с лодка. Остров Флауърпот е единственият остров в Националния морски парк Fathom Five с къмпинги и пешеходни пътеки. Това е чудесно място, където човек може да прекара половин или цял ден, докато разглежда пейзажа, за пикници или просто да поплува.